[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Sałatka z białej fasoliSałatka z białej fasoliSkładniki: 1 puszka białej fasoli, 1 cebula, pęczek natki pietruszki, około 1 łyżki octu winnego, około 3 łyżki oliwy, sólCebulę kroimy w plasterki, posypujemy odrobiną soli i lekko zgniatamy (np.za pomocą noża, łyżki) tak aby trochę zmiękła.Do tak przygotowanej cebuli dodajemy odcedzoną fasolkę oraz posiekaną natkę pietruszki.Wszystko skrapiamy octem winnym i oliwą do smaku.Oczywiście fasolkę z puszki można zastąpić zwykłą fasolą, uprzednio namoczoną i ugotowaną, sałatka jest wtedy lepsza jednak wydłuża to znacznie czas jej przygotowania [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • przylepto3.keep.pl