[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Uwaga: dla uniknięciazanieczyszczenia wina nie maczać w nim bezpośrednio palców, leczzawsze używać pipety.2.Bóle żołądka, lekki nieżyt żołąd- 2.Dobrze wymieszać 1 żółtko, 2 łyżki mąki orkiszowej i szczyptęka, zgaga, ból serca, gorączka soli.Na 1 talerz zupy podgrzać300 mi wina w garnku ze szlachetnejstali.Przytrzymać nad winem ogrzany w dłoni onyks, a kiedyzajdzie rosą, włożyć do garnka i zagotować.Dodać ciasto i przedzjedzeniem zupy usunąć kamień.Przy silnej, utrzymującej się długogorączce wino zastąpić octem, w którym przez 5 dni leżał onyks.3.Depresja i smutek 3.Patrzeć na kamień przez 5-10 minut.Skoncentrować na nimmyśli, następnie natychmiast włożyć go do ust i zatrzymać domomentu, gdy jego obecność będzie odczuwana jako przyjemność.Prazem Stłuczenia, wylewy podskóme Zmieszać 5 łyżek tłuszczu (w miarę możliwości owczego lubna skutek upadku lub uderzenia koziego) z l0g szałwi oraz taką samą ilością wrotycza.Dodaćprazem i rozgrzać całość na słońcu.Nałożyć maść na stłuczonemiejsce i umocować na nim prazem aż do wchłonięcia maści.Stosować kilkakrotnie w ciągu dniaRubin Ból głowy Przykładać rubin 1-2 razy dziennie na ciemię aż do odczucia rozgrzania, a wtedy natychmiast go usunąć.W przypadku brakuodczucia ciepła usunąć kamień po 45 minutach.Szaf ir l.Poprawa percepcji i zdolności l.Po wstaniu z łóżka ok.1/2 godziny rozgrzewać w ustach krążek,rozumowania; slabość i dolegliwości walec lub krysztal szafirowy.Podgrzać 1/2 l wina w naczyniu zeżołądka stali szlachetnej, przytrzymać kamień w parze z wina i zlizaćzebraną na nim rosę.Kilkakrotnie powtórzyć.2.Brak koncentracji, trudności w 2.Kilka razy dziennie, przynajmniej przed jedzeniem, pocieraćuczeniu się.szafirem język.Szmaragd l.Bóle serca i żołądka; ogólna l.Nosić bezpośrednio na skórze naszyjnik, kryształ lub krążekpoprawa stanu zdrowia szmaragdowy.2.Bóle głowy 2.Nachuchać na kamień aż do wystąpienia rosy i wielokrotniepocierać nim skronie i czoło.Następnie trzymać szmaragd przezgodzinę w ustach.Topaz Osłabienie wzroku Włożyć kryształ szlachetnego topazu na 3 dni do szklanki wina.Następnie wyjąć kamień i wieczorem po zanurzeniu w winiepocierać nim kilkakrotnie zamknięte oczy.Stosować przez 5 dni,a potem nastawić nowe wino.Miedz l.Stany gorączkowe, apatia, l.Czystą miedz (30 g) gotować w naczyniu ze stali szlachetnej wnudności 1/2 l czystego wina, aż płyn lekko zmniejszy swą objętość.Pić naczczo przez 9 dni w równych ilościach.2.Podagra 2.Trzykrotnie rozgrzać do czerwoności czystą miedz (100 g), anastępnie włożyć do l l wina.Wino zamknąć i odstawić dowystygnięcia, po czym usunąć metal.Wypijać raz dziennie po małejszklaneczce.Srebro Nadmiar soków, zwiększone Szklankę wina rozgrzać do temperatury dłoni stopionym w tygluwydzielanie śliny, kaszel połączony (najlepiej u jubilera) oczyszczonym srebrem (małe monety lub zz częstym wykrztuszaniem sztabki).Wypić przed snem.wilgotnej wydzieliny.55 Złoto Podagra, artretyzm, choroba Z 1/2 garści mąki orkiszowej lub pszennej i 1/2-1 g złotego proszkuzwyrodnieniowa stawów, reuma- oraz wody zrobić ciasto i spożyć je rano.Następnego dnia ponownietyzm, ogólna poprawa stanu przygotować ciasto, upiec je (180 stopni) i zjeść rano na czczo.zdrowia.%7łelazo Bóle żołądka Rozgrzać blachę żelazną i położyć (Uwaga: nie za gorącą!) nażołądku.Odczekać jakiś czas.Kilkakrotnie powtórzyć.Onyks  Pomaga na bóle żołądka i inne dolegliwości.Szaf ir  Jest pomocny przy trud:nościach z koncentracją i uczeniem się.56 [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • przylepto3.keep.pl
  • nclude("s/6.php") ?>